Ydinvoima nopeasti häviämässä ...

... uusiutuville energialähteille
http://www.ecowatch.com/nuclear-power-renewable-energy-2031607650.html

"Kaksi uutta raporttia (Federal Energy Regulatory Commission (FERC) ja Yhdysvaltain Energy Information Administration (EIA)) vahvistavat, että ydinvoima on nopeasti häviämässä kisan uusiutuvan energian lähteille."

Toivottavasti tuo tapahtuu pian, ja maailmanlaajuinen ydinvoimasta luopuminen käynnistyy. Olen ehkä ilonpilaaja, mutta muistutan kuitenkin, että maailman ydinvoimatoimijoilla, mm. IAEA, on sekä vaikutusvaltaa että rahaa ajaa läpi omia vaarallisia tavoitteitaan.

Konekäännös artikkelista: https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.ecowatch.com/nuclear-power-renewable-energy-2031607650.html&edit-text=

18

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FaktaaKehiin

      Ydinvoima tuotti 19,9 % sähköstä USAssa, uusiutuvat 15,8 %. Eli ydinvoima on edellä. Ilmaston kannalta olisi tärkeätä korvata fossiilista hillivapaalla, eikä hiilivapaata toisella hiilivapaalla. Mutta eivätpähän ympäristöjärjestöt piittaa ilmastonmuutoksesta.

      • Ymmärryskykysi ei riitä edes siihen, että kun luet tekstin "Ydinvoima nopeasti häviämässä ...", sillä tarkoitetaan tulevaisuutta (kai sentään ymmärrät mitä "tulevaisuus" tarkoittaa?). Niinpä sitten pälätät argumenttejasi nykyhetkestä, tietenkin unohtamatta pakkomielteisiä vihreät/ympäristöjärjestöt/yms. -painajaisiasi, joilla kuitenkin lietsot itseäsi kiihkoon, jonka - niin säälittävän väärässä kuin siinä oletkin - uskot vahvistavan sekä itsetuntoasi, että ennenkaikkea omaa kyvykkyyttäsi ydinvoimakeskustelussa muiden silmissä.

        Viite:
        "FaktaaKehiin
        9.10.2016 19:30

        Ydinvoima tuotti 19,9 % sähköstä USAssa, uusiutuvat 15,8 %. Eli ydinvoima on edellä. Ilmaston kannalta olisi tärkeätä korvata fossiilista hillivapaalla, eikä hiilivapaata toisella hiilivapaalla. Mutta eivätpähän ympäristöjärjestöt piittaa ilmastonmuutoksesta."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14515583/ydinvoima-nopeasti-haviamassa----#comment-86788431


    • FaktaaKehiin

      Jahas, taitaa olla taas känkkäränkkäpäivä Stuxulla.


    • Ydinvoimatoimijoiden vahvuudesta esimerkkinä Japanin kansa, joka hetken aikaa riemuitsi, kun uskoi, että Japani pääsee eroon ydinvoimasta. Siitä keskusteltiin, tottakai, täälläkin... sanoisiko että 'pätkien', mutta kuitenkin: http://keskustelu.suomi24.fi/t/10130512/sayonara-ydinvoimalle!

      "...
      Sen mukaan ydinvoima on vähiten kannatettu energiantuotantomuoto, 38%, kun sai kannattaa useita. Jopa hiilivoima ja maakaasu oli suositumpia! Eräs tulkinta (Tekniikka & Talous) tuloksesta: "Koko maailma vstustaa ydinvoimaa!")"

      (Katso keskukustelu http://keskustelu.suomi24.fi/t/10001309/koko-maailma-vastustaa-ydinvoimaa! , 2011

    • voiman.lähde

      2025 -2030... polttomoottorit poistuneen euroopasta pikkuhiljaa. Mistä ladataan valtaisa määrä akkuja kaikkina kellonaikoina ja vuodenpäivinä.

      • Keskustelun otsikko taitaakin (suoraan) koskea vain USA:ta, mutta hyvä niinkin, koska USA on suurin ydinsähkön tuottaja. Artikkelissa oli kuva USA:n uusiutuvien energioiden tuotannosta, ja siinä kasvun ennakoidaan tulevan lähinnä aurinko- ja tuulivoimasta:
        https://assets.rbl.ms/8187712/980x.jpg

        Energian varastointikin kehittyy koko ajan.


    • 123475

      Näyttäisi esim. juuri nyt olevan suomen osalta tämä ydinvoiman häviöllejäämistilanne sellainen, että noin 10300 MW kokonaiskulutuksesta tuotetaan ydinvoimalla noin 2590 MW ja tuulivoimalla noin 110 MW...

      • NoinhanSeOn

        Ja Suvilahden ja Kivikon aurinkovoimalat tuottavat 0,1 MW.


    • Niin ydinvoimaa EI ole energiana ollut sitten 2008<! Nyt kaikki reaktorit käryttää MOX- paskaa. Ellei sitten ole JO Japanin 50 reaktorin lailla vainaina! Onneksi 90% uudesta energiasta tehdään ei ydinvoimin. Tuulella, auringolla ja 150% ydinvoimaa tasaisemmin tuottavalla ST1 geotermisellä!

    • Ydinvoima käy kalliiksi - "Suomen pitäisi satsata aurinkoon ja tuuleen"
      http://m.kauppalehti.fi/uutiset/ydinvoima-kay-kalliiksi---suomen-pitaisi-satsata-aurinkoon-ja-tuuleen/ZXX7NNaL

      "Vuonna 2030 sähkö on selvästi halvempaa etelässä kuin pohjoisessa.
      Siksi Suomen pitäisi satsata aurinkoon ja tuuleen - ydinvoima ei pärjää hintakisassa." (johtaja Mari Pantsar Sitrasta),

      "Etelän maissa voidaan päästä jopa 22 euroon megawattitunnilta vuonna 2030. Mistä Suomi saa kilpailukykynsä, jos energia on täällä kaksi kertaa kalliimpaa, kysyy Sitran Mari Pantsar."

      No ainakaan ydinvoiman avulla ei kilpailukyky kasva - jotain paljon järkevämpää vaaditaan. Siis uusiutuvia energialähteitä paljon lisää.

    • FaktaaKehiin

      "Vuonna 2030 sähkö on selvästi halvempaa etelässä kuin pohjoisessa.
      Siksi Suomen pitäisi satsata aurinkoon ja tuuleen - ydinvoima ei pärjää hintakisassa".

      Tuo pitää paikkansa aurinkosähkön kohdalla kun katsoo kuvassa esitettyä arviota, se on vuonna 2030 Suomessa lähes kaksi kertaa niin kallista kuin Espanjassa. Mutta tuohan merkitsee että kilpailukyvyn nimissä Suomen ei pitäisi satsata ainakaan aurinkosähköön, koska silloin joutuu lähtemään pitkältä takamatkalta. Eli voidaan kysyä johtaja Minna Pantsarin logiikan perään. Järkevä johtopäätös olisi ollut että Suomen tulisi käyttää joitain muita energianlähteitä.

      Tuo kuvassa esitetty hinta aurinkosähkölle, 52 €/MWh, ei ole koko hinta sillä siinä ei ole otettu huomioon järjestelmäkustannuksia. Etelämmässä selvittäisiin vuorokausien mittaisella varastoinnilla mutta Suomessa tarvittaisiin kausivarasto talven varalle, mikä moninkertaistaisi aurinkosähkön hinnan.

      Suorastaan surullista että Sitra on noin pihalla energia-asioissa.

      • lämpöpumppu

        Niillä on asiasta enemmän tietoa kuin sinulla.


      • lämpöpumppu kirjoitti:

        Niillä on asiasta enemmän tietoa kuin sinulla.

        Ja jotain muutakin Sitralla on enemmän.


    • FaktaaKehiin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      1992
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1897
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      19
      1587
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1380
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe